Taco met zacht varkensvlees en mangosalsa PT1H 4 porties 1 bosje verse koriander 100 ml rundbouillon 2 blaadjes laurier 1 kl komijnpoeder 1 kl Boni Selection oregano 1 koffielepel cayennepeper 4 teentjes knoflook 400 g varkensstoofvlees 240 ml cola 250 g kerstomaatjes 150 g Spar guacamole 8 taco 1 ui 2 Boni sinaasappelen 1 komkommer 1 mango 2 lente-uitjes 1 limoen Boni zonnebloemolie

Taco met zacht varkensvlees en mangosalsa

9a5e076abf764a8eb3d8460cd7ecdcba83b54234579da1485a86ca609396579b.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de oven voor op 140°C.

  2. Pel de ui en snij grof. Pel de look en pers fijn.

  3. Pers de sinaasappelen uit tot 100 ml sap.

  4. Leg het varkensvlees in een stoofpot en kruid met zwarte peper en zout. Meng de look, de ui, de cayennepeper, het komijnpoeder, de oregano, de laurier, het sinaasappelsap, de rundsbouillon en de cola erdoor.

  5. Zet 3 u afgedekt in de oven.

  6. Mangosalsa: snij de kerstomaatjes in Snij de komkommer in de lengte in Verwijder de zaadjes met een kl en snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de mango en snij in fijne blokjes.

  7. Snipper het wit van de lenteuitjes en de koriander fijn.

  8. Meng de kerstomaatjes, koriander, mangoblokjes en lente-ui met 1 kl zonnebloemolie en wat limoensap. Kruid met zout.

  9. Haal het varkensvlees uit het vocht. Trek het met een vork uit elkaar en laat het gaarvocht inkoken tot een dikke saus.

  10. Roer het vlees door de saus.

  11. Warm de taco’s op in de oven, zoals aangegeven op de verpakking.

  12. Serveer het varkensvlees in een taco en werk af met de mangosalsa, guacamole en wat korianderblaadjes.