Tagliatelle con le sarde (Tagliatelle met sardines)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pluk het groen van de venkel en snipper fijn.

  2. Bak de panko of het broodkruim al roerend goudbruin in wat olijfolie. Kruid met zout. Roer er het venkelgroen door.

  3. Pel de ui en snij in fijne halve ringen.

  4. Snij de stelen van de venkel. Halveer de venkel en verwijder de kern. Snij in fijne snippers.

  5. Laat de sardines uitlekken en snij in stukken van 3 cm.

  6. Rooster de pijnboompitten in een pan en bewaar apart.

  7. Verwarm wat olijfolie en roerbak de ui en venkel glazig.

  8. Voeg de ansjovisfilets toe en laat smelten. Roer de tomatenpuree en saffraan erdoor.

  9. Blus met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  10. Breng licht gezouten water aan de kook en voeg de tagliatelle toe. Laat koken tot hij al dente is.

  11. Blus de saus met 1 pollepel kookvocht van de pasta en voeg de rozijnen en pijnboompitten toe. Laat zacht koken.

  12. Schep de tagliatelle na gaartijd rechtstreeks uit het pastawater bij de saus.

  13. Roer goed door en voeg nog 3 à 4 pollepels pastakookvocht toe om het geheel smeuïger te maken. Laat de pasta goed sudderen in de saus.

  14. Roer de sardines eronder en werk af met het broodkruim.