Taquitos met kip

Taquitos met kip

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Taquitos

    Verwijder het vel van de kippenbillen en pluk het vlees van het bot.

  2. Pel de look en pers fijn. Meng met de komijn en 50 ml tacosaus door de kip.

  3. Verdeel de kip over de 8 tortilla’s. Strooi er wat gemalen kaas over.

  4. Roer de maïzena los in het water.

  5. Borstel de tortilla boven en onder de vulling in met het maïzenamengsel en rol strak op.

  6. Guacamole

    Verwijder de schil en de pit van de avocado. Mix de avocado fijn met de zure room en koriander. Breng op smaak met limoensap, zwarte peper en zout.

  7. Afwerking

    Halveer de kerstomaten. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  8. Verwarm 1 cm arachideolie in een pan. Bak de tortilla’s goudbruin aan alle zijden in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  9. Serveer op een bord met de looksaus. Verdeel er wat taco-saus en guacamole over.

  10. Werk af met de kerstomaten, ijsbergsla, jalapeñopepers en blaadjes koriander.