Tarte tatin van rode biet met verse kruidendressing en feta

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 verpakking bladerdeeg
  • 700 g gekookte rode bietjes
  • 1 grote rode ui
  • 1 eetlepel verse tijmnaaldjes
  • 2 eetlepels blonde bruine suiker
  • 40 g Spar boter
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 140 g fetakaas
  • 2 sjalotjes
  • ½ koffielepel Boni Selection mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 4 eetlepels koolzaadolie
  • handvol bladpeterselie
Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snij de rode bietjes half door en de echt grote exemplaren in 3. Pel de rode ui en snipper fijn.
3. Verwarm de bruine suiker in de pan en voeg de boter toe. Laat smelten op een laag vuur. Roer door elkaar en voeg de uisnippers toe. Laat even bakken en schik de rode bietjes erop met het snijvlak naar beneden. Kruid met peper en zout.
4. Besprenkel de ui, als hij begint te karamelliseren, met de balsamicoazijn en laat tot de helft inkoken op een zacht vuur. Bestrooi met tijmnaaldjes.
5. Wrijf de zijkant van de pan in met boter en leg het bladerdeeg op de bietjes. Stop de randen onder de bietjes stevig in, prik enkele gaatjes in het deeg met een vork; zo kan de stoom ontsnappen.
6. Bak goudbruin en gaar in 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt.
7. Pel de sjalotjes en snij in stukjes. Doe de dressingingrediënten in de blender en mix. Breng op smaak met peper en zout.
8. Haal de tarte tatin uit de oven en laat even rusten in de pan. Steek de randen los en keer om op een bord.
9. Verkruimel de feta erover. Werk af met de dressing en serveer.

< naar recepten