Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Koekjes

    Meng 100 g boter, 80 g suiker, de vanillesuiker en de bloem tot een glad deeg. Rol fijn uit tussen 2 vellen bakpapier en laat hard worden in de koelkast.

  2. Verwijder het bovenste bakpapier en bak het koekje goudbruin af op 170°C gedurende 10 à 15 min. Let op dat het koekje niet donkerbruin wordt.

  3. Haal uit de oven, laat kort afkoelen en snij met een groot mes, terwijl het nog warm is, in rechthoekjes.

  4. Botercrème

    Kook de melk op met de opengesneden vanillestok. Klop de dooiers luchtig met 30 g suiker. Giet de kokende melk op het dooierschuim. Zet terug op het vuur en roer tot het beslag rookt maar niet kookt. Giet in een koude mengkom en laat de saus lauw worden.

  5. Voeg 125 g malse boter, onder voortdurend kloppen, beetje bij beetje toe. • De saus blijft vloeibaar? Dan is de saus nog te warm. Zet in de koelkast en laat wat kouder worden. Klop dan opnieuw luchtig. Nu zal ze mooi stevig worden. • De saus en boter schiften en mengen niet mooi? Dan is de saus al te koud. Zet je mengkom in een potje met warm water en klop rustig verder. De boterroom zal langzaam binden en luchtig worden.

  6. Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmond, maar leg niet in de koelkast. Spuit de botercrème telkens tussen 2 koekjes.