Tellines sautées à la persillade (gesauteerde schelpjes met peterselie)

Tellines sautées à la persillade (gesauteerde schelpjes met peterselie)

Allergenen

Gluten , Weekdieren , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en snipper fijn. Snipper 1/2 plant bladpeterselie fijn.

  2. Mix de look met de peterselie, 20 ml citroensap en 80 ml olijfolie / 4 tenen look tot een fijne pesto.

  3. Was de schelpjes een aantal keer in vers koud water. Roer telkens goed om. Laat uitlekken.

  4. Snij het stokbrood in schuine stukjes van 1 cm breed. Besprenkel met olijfolie en bak 7 min in de oven op 200°C tot goudbruine toastjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Verhit de pesto in een ruime pan op een hevig vuur. Voeg de schelpjes toe en laat 2 à 3 min garen onder deksel.

  6. Roer om en haal van het vuur als alle schelpjes geopend zijn.

  7. Serveer met het geroosterd brood en werk af met wat bladpeterselie.