Tenmusu

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 500 g sushirijst
  • 2 norivellen
  • 10 black tiger scampi’s
  • Boni Selection arachideolie
  • 1 Spar ei
  • 250 ml spuitwater
  • 90 g maïzena
  • 90 g fijne bloem
Recept
  1. Spoel de rijst onder koud, stromend water.
  2. Doe de rijst in de rijstkoker met dezelfde hoeveelheid water. Kook gaar.
  3. Pel de scampi’s, maar laat het staartstukje zitten.
  4. Beslag: klop het ei met het spuitwater in een grote mengkom en roer de maïzena en bloem erdoor, tot een ietwat klonterig beslag.
  5. Dip de garnalen eerst in de bloem en haal ze vervolgens door het beslag. Frituur in porties tot ze bleekgoud zijn. Laat uitlekken.
  6. Bestrijk je hand met zout en leg er een portie rijst op. Leg de scampi erop met het staartstukje naar boven en druk er rijst bovenop.
  7. Vorm tot een rijstkegel waar het staartstukje uitsteekt. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn.
  8. Knip elk norivel in 5 lange repen.
  9. Wikkel, vlak voor het serveren, de repen nori rond de rijstkegels zodat die mooi krokant blijven.
< naar recepten