Thaise aperitiefglaasjes met pittige gehaktsalade

Thaise aperitiefglaasjes met pittige gehaktsalade

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de gember en rasp fijn. Pel en pers de tenen look. Snij de chili open, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in fijne ringetjes.

  2. Verwarm de olie in de wok en roerbak de look samen met de gember en chili. Voeg het vlees toe en bak rul en goudbruin.

  3. Bestrooi met de suiker, besprenkel met vissaus en limoensap en roer de zeste erdoor. Laat verder bakken tot de suiker is gesmolten en het geheel wat kleverig wordt. Schep in een kom.

  4. Snij een paar bladeren sla in fijne reepjes. Snij de minikomkommers in plakjes en verdeel over kommetjes. Pel de sjalotjes en snij ze in flinterdunne ringetjes.

  5. Rooster de pindanoten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en hak ze grof.

  6. Pluk de blaadjes van de koriander en munt en hak ze grof. Snij de limoen in 8 partjes.

  7. Verdeel het gehakt over de glaasjes en werk af met verse kruiden, pindanoten, sjalot en een kneepje limoensap.