Tonkatsu sando (sandwich met gepaneerd varkensvlees)

Tonkatsu sando (sandwich met gepaneerd varkensvlees)

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Tonkatsu-saus

  Pel de ui en snipper fijn. Stoof aan in olie, bestrooi met zout en laat bakken tot de ui zacht is en licht kleurt. Pel de look en schil de gember. Rasp beide fijn boven de ketchup.

 2. Roer de ketchup, appelmoes, abrikozencompote, sojasaus en mosterd door de ui en breng het mengsel aan de kook. Kruid met kaneel, nootmuskaat, cayennepeper, versgemalen zwarte peper en zout.

 3. Mix fijn en laat afkoelen.

 4. Koolsalade

  Verwijder de harde kern uit de kool, snij de bladeren in flinterdunne reepjes en bestrooi met zout. Schil de gember en rasp fijn boven de kool. Schep om met azijn en honing. Verzwaar met een bord op de salade en laat 30 min trekken. Schep de olie en sesamolie erdoor.

 5. Tonkatsu

  Zet 3 diepe borden klaar: 1 met bloem, gekruid met peper en zout, 1 met losgeklopt ei en 1 met panko. Paneer de schnitzels in die volgorde.

 6. Verhit de olie tot 170°C en bak het vlees in porties 3 min aan elke kant tot het knapperig en goudbruin is. Laat uitlekken op keukenpapier.

 7. Sando

  Bestrijk 4 sneden brood met een dun laagje mosterd en mayonaise en 4 sneden met tonkatsu-saus. Verdeel de salade op de mayonaisekant en leg daar de tonkatsu op. Dek af met de overige sneden brood met de sauskant naar beneden.

 8. Zet de sando’s 5 min tussen 2 zware borden. Snij de korsten ervan en halveer ze.

 9. Serveer met de rest van de koolsalade.