Japanse tonkatsu met fris slaatje

Japanse tonkatsu met fris slaatje

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de lente- ui en de radijsjes fijn.

  2. Snij de pepertjes in 2. Verwijder de zaadjes, spoel en snij alles fijn.

  3. Meng de sojascheuten, radijs, lenteui en pepertjes met wat sesamolie tot een slaatje.

  4. Tonkatsusaus:

    Meng de bruine suiker met de sojasaus. Voeg de worcestersaus, ketchup en mosterd toe. Pel de gember en look en rasp beide fijn bij de saus. Laat alles wat trekken.

  5. Verwarm de friteuse voor op 180°C.

  6. Meng de bloem met de maïzena en het water tot een papje. Kruid met peper en zout.

  7. Haal de spiering eerst door het papje en daarna door de panko.

  8. Frituur de spiering krokant goudbruin.

  9. Serveer de spiering met de tonkatsusaus en het frisse slaatje.