Traag gegaard rundsvlees met wortel-kervelpuree

Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en wortels en snij ze in gelijke stukken. Kook ze samen gaar in een kookpot met gezouten water.
-
Giet de groenten af en laat ze uitlekken. Stamp ze fijn met een pureestamper, maar ook niet te fijn.
-
Breng de melk met de in stukjes gesneden boter aan de kook.
-
Roer de warme melk door de groenten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Spoel de kervel en zwier goed droog. Pluk de kervelblaadjes en meng onder de puree. Vul porties per persoon in kleine potjes.
-
Schroei het vlees aan in een hete pan met een klontje boter. Kruid met peper en zout.
-
Warm de oven voor op 85 à 90°C op hete lucht. Leg het vlees op een grille en zet er een bakplaat onder. Bak het vlees gedurende 40 minuten.
-
Haal het vlees uit de oven en snij in plakjes. Het vlees is nu bleu of saignant gebakken.
-
Serveer het vlees in een schotel met de braadjus en geef de aardappelpuree erbij.