Trifle van sla, frisse groenten en garnalen

4Schaal-/Schelpdieren40minPrint
Ingrediënten
  • 100 g Spar jonge sla
  • ¼ ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 100 g gemengde kerstomaten
  • 18 kwarteleitjes
  • 400 g Spar grijze garnalen
  • 300 g mini groene asperges
  • mespunt cayennepeper
  • bakje waterkers
  • 350 g magere plattekaas
  • 1 el mosterd
  • 1 el sap van citroen
  • 6 el Boni Selection mayonaise
Recept
  1. Dressing: meng de mayonaise met de mosterd, het citroensap en plattekaas tot een dressing. Kruid met peper en zout.
  2. Blancheer de groene asperges ± 2 min en laat onmiddellijk afkoelen in ijskoud water.
  3. Was en droog de ijsbergsla.
  4. Halveer de kerstomaten en snij de komkommer in dunne schijven.
  5. Kook de kwarteleitjes hard in 5 min, laat afkoelen in ijskoud water, pel en halveer.
  6. Leg een laagje gemengde sla en ijsbergsla in de glazen schaal.
  7. Bouw de trifle nu verder op met een laagje komkommer, garnalen, tomaten, ei en asperges. Kruid tussen iedere laag met peper en zout.
  8. Werk de trifle af met de dressing, tuinkers, een paar garnalen, tomaatjes, kwarteleitjes en cayennepeper.
< naar recepten