Varkensgebraad met Cross & Blackwellsaus, wintergroenten en champignonaardappel

Varkensgebraad met Cross & Blackwellsaus, wintergroenten en champignonaardappel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Cross & Blackwellsaus

    Pel de sjalotten en snipper fijn. Stoof de sjalotten aan in hete boter. Flambeer met de whisky. Blus met de bouillon en de room. Voeg de pickles toe en laat tot ½ inkoken. Giet de saus door een zeef en kruid met peper en zout.

  2. Snij de vastkokende aardappelen in champignonvorm met behulp van een appelboor.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Reinig de verschillende groenten en snij ze in kleinere gelijke stukken.

  5. Kook de aardappelen en de groenten gaar.

  6. Bak het varkensgebraad aan alle kanten bruin in hete boter. Zet gedurende 15 min in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 150°C en bak verder gedurende 30 min. Haal het vlees uit de oven en laat 15 min rusten alvorens aan te snijden.

  7. Bak de groenten en de aardappels terug op in hete boter.

  8. Snij het gebraad in sneetjes. Serveer de groenten en aardappelen met enkele sneetjes varkensgebraad en de Cross & Blackwellsaus.