Varkenswangetjes met veldslapuree en geroosterde knolselder

Varkenswangetjes met veldslapuree en geroosterde knolselder

Kookgerei

Bakpapier (1)

Allergenen

Selder , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd , noten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Varkenswangetjes:
  2. Pel de uien en snij in ringen.

  3. Bak de varkenswangetjes bruin in wat boter. Roer de uiringen erdoor en laat glazig bakken. Blus met het bier en de rundsfond. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen.

  4. Meng de siroop met de azijn en mosterd en voeg toe. Roer de laurier en 2/5 tijm erdoor.

  5. Dek af met de boterhammen en laat 1 u sudderen onder deksel tot het vlees zacht is.

  6. Voeg bruine roux toe tot de gewenste binding. Laat nog even sudderen.

  7. Veldslapuree:
  8. Schil de aardappelen, snij in stukken en breng aan de kook in licht gezouten water. Kook gaar.

  9. Was de veldsla grondig en zwier droog. Verwijder de wortels. Snipper de bieslook fijn.

  10. Giet de aardappelen af en laat kort drogen op het vuur. Voeg de melk toe en stamp tot een grove puree. Roer de veldsla en bieslook erdoor. Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.

  11. Geroosterde knolselder:
  12. Warm de oven voor op 200°C.

  13. Schil de knolselder en snij in schijven van 2 cm.

  14. Meng de olijfolie, het paprikapoeder en de rest van de tijm. Smeer de schijven knolselder ermee in.

  15. Leg op een ovenplaat met bakpapier. Kruid met zwarte peper en zout. Rooster 20 min in de oven. Draai halfweg om.

  16. Serveer de varkenswangen met de veldslapuree en geroosterde knolselder.