Venkelsoep met spinaziepesto

Allergenen

Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pesto: rooster de pijnboompitten in een kleine pan. Doe alle ingrediënten in de blender. Voeg 2,5 eetlepel water toe en mix tot een gladde puree. Zet opzij tot gebruik.

  2. Neem een grote pan en doe er half-om-half boter en olijfolie in. Pel de sjalotten en snipper fijn. Voeg toe in de pan en fruit 3 minuten, roer af en toe.

  3. Spoel de prei en snij het wit van de prei in dunne ringen. Pel de look en hak fijn. Voeg de prei en look toe aan de sjalotten. Fruit nog eens 3 minuten tot de sjalot glazig is en de prei gaar.

  4. Snij de venkel in stukjes van 1 à 2 cm en voeg toe. Stoof aan gedurende 12 minuten tot ze een beetje gekaramelliseerd zijn.

  5. Giet de wijn erover en breng aan de kook. Laat de soep 3 à 4 minuten op medium vuur tot ¾ inkoken. Roer de melk en de bouillon erdoor en breng opnieuw aan de kook. Schuim indien nodig de soep af, zet het vuur op medium en laat zachtjes koken tot alles volledig zacht is.

  6. Neem de pan van het vuur en mix de soep mooi glad.

  7. Neem de sneetjes wit brood en maak met een klein stervormpje sterretjes in het brood. Bak ze krokant in de pan met een beetje boter.

  8. Schep de soep voor het serveren in borden en besprenkel met de spinaziepesto. Strooi de krokante broodsterretjes errond.

  9. Werk af met een beetje venkelgroen.