Vijgenbrood met gesmolten Herve, gepocheerde peer en hartige crumble

3b9c276dda3cc608c8f54ed486f3786c0f15b8c8a41c31eb4a313522f3d1a1a1.jpg

Allergenen

Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de gruyère met de havermout, tijmblaadjes en 25 g gesmolten boter. Laat opstijven in de koelkast tot een harde blok.

  2. Hak de hazelnoten grof.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Verkruimel het crumbledeeg op een bakplaat met bakpapier.

  5. Bak 15 min in de voorverwarmde oven.

  6. Was de gember en snij in plakjes zonder te schillen.

  7. Laat de gember samen met 250 ml water, de suiker, het sap van ½ citroen en een opengesneden vanillestok 10 min koken.

  8. Schil ondertussen de peren en snij ze in 4.

  9. Verwijder het klokhuis en snij elk partje in 4 smalle stukken.

  10. Laat de stukken peer 5 min op een zacht vuur pocheren in de suikersiroop. Laat uitlekken.

  11. Beleg sneden vijgenbrood telkens met 3 schijfjes peer en een schijfje Hervekaas.

  12. Plaats 3 à 5 min onder een warme ovengrill.

  13. Werk af met de crumble en hazelnoten.