Warme aardappelsalade met pancetta, appel, vijgen en feta

4b0a8f7b17079eb6e1afd84cc6b1ec865273e52fb7f3e96201ae29712214c599.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Halveer de krieltjes en verdeel over een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel met zonnebloemolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 30 min in de voorverwarmde oven.

  3. Schil de appels, snij in 4 en verwijder het klokhuis. Snij elk stuk nog eens in 2, zo bekom je 8 partjes. Voeg de appel en de pancetta de laatste 10 min toe aan de krieltjes in de oven.

  4. Dressing

    Pel de rode uien en snij in ringen. Snipper de bieslook en peterselie fijn.

  5. Bak de rode uien glazig in een pan in zonnebloemolie. Voeg de honing toe en laat 2 min al roerend opwarmen. Blus met de dragon-azijn en graantjesmosterd. Roer de zure room, bieslook en peterselie erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Schep de geroosterde aardappelen, appeltjes en pancetta in een kom. Breek de pancetta wat in stukjes.

  7. Schep de warme dressing erop. Verkruimel de feta erover en werk af met in kwartjes gesneden vijgen en grof gehakte pistachenoten.