Warme aardappelsalade met pancetta, appel, vijgen en feta

noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Halveer de krieltjes en verdeel over een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel met zonnebloemolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 30 min in de voorverwarmde oven.
-
Schil de appels, snij in 4 en verwijder het klokhuis. Snij elk stuk nog eens in 2, zo bekom je 8 partjes. Voeg de appel en de pancetta de laatste 10 min toe aan de krieltjes in de oven.
-
Dressing
-
Pel de rode uien en snij in ringen. Snipper de bieslook en peterselie fijn.
-
Bak de rode uien glazig in een pan in zonnebloemolie. Voeg de honing toe en laat 2 min al roerend opwarmen. Blus met de dragon-azijn en graantjesmosterd. Roer de zure room, bieslook en peterselie erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schep de geroosterde aardappelen, appeltjes en pancetta in een kom. Breek de pancetta wat in stukjes.
-
Schep de warme dressing erop. Verkruimel de feta erover en werk af met in kwartjes gesneden vijgen en grof gehakte pistachenoten.