Warme chocolademelk met gekarameliseerde kaneel PT30M 4 porties 150 g pure chocolade 1 dl Bailey's chocolat luxe 2 dl melk 50 g lichtbruine rietsuiker 2 stokjes kaneel 1 stokje vanille gedroogd fruit (vijgen en abrikozen) 3 dl slagroom 50 g fijne suiker

Warme chocolademelk met gekarameliseerde kaneel

30f4b7648d9906b9169ac2c28075b1a1363382ee4f4ab4f56cf2e40f6c89ba26.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de suiker met de kaneelstokjes en het vanillestokje in een conische pan tot karamelkleur. De suikermengeling moet een beetje roken.

  2. Hak de chocolade fijn en doe de stukjes in een kom.

  3. Breng de melk met de room aan de kook.

  4. Neem de pan met de suikermengeling van het vuur. Giet de opgewarmde room met melk beetje bij beetje over de karamel en klop met een garde.

  5. Giet dit mengsel, als de karamel volledig is opgelost, over de fijngehakte chocolade tot je eerst een ganache en vervolgens een warme chocolademelk bekomt. Giet het mengsel door een fijne zeef om de specerijen eruit te halen. Giet de Baileys erbij.

  6. Decoratie: doop de randen van de glazen in de chocolademelk en druk ze vervolgens in de rietsuiker. Zo bekom je een suikerrand.

  7. Snij wat gedroogd fruit in stukjes en garneer de rand ermee.

  8. Giet de chocolademelk in de glazen en serveer.