Wortelcake

eb17fb8371072a88146b17f9bbc8a81b9751ee6c9b2eb8cefa1c25e74f6da56f.jpg

Allergenen

Eieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de oven voor op 175°C.

  2. Meng de bloem met het natriumbicarbonaat, het kaneelpoeder en het zout.

  3. Meng in een andere kom de rozijnen met de gehakte walnoten, de geraspte wortel en de olie.

  4. Klop de eieren en de suiker met de mixer tot alle suiker opgelost is.

  5. Voeg al kloppend de bloem erbij. Voeg als laatste het wortelmengsel toe en roer goed door elkaar tot een homogeen deeg.

  6. Boter de bakvorm in en bestrooi met bloem. Doe het deeg in de bakvorm en bak minimum 40 minuten. Check of de cake uitgebakken is.

  7. Haal de cake uit de oven en de bakvorm en laat op een rooster afkoelen.

  8. Meng de platte kaas met het water en de bloemsuiker tot je een glazuur bekomt.

  9. Smeer de plattekaasglazuur op de afgekoelde wortelcake en strijk glad.