Zalm met honing, curry en gember in papillot

Zalm met honing, curry en gember in papillot

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien, halveer ze en snij in repen.

  2. Bak ze in olijfolie. Laat karamelliseren.

  3. Meng het curry- en gemberpoeder.

  4. Scheur grote vellen aluminiumfolie.

  5. Verwarm de oven voor op 210°C.

  6. Leg in het midden van elk vel een stuk zalm. Bedek elke zalm met ¼ van de gekaramelliseerde uireepjes.

  7. Strooi per stuk ½ kl curry- en gemberpoeder over de uien. Giet er 1 el room en 1 el honing over. Kruid met peper en zout. Werk af met een klontje boter.

  8. Vouw de folie goed dicht en schik in een ovenschaal.

  9. Zet de ovenschaal in de oven en laat 15 à 20 min garen. Controleer tijdig of de zalm niet overgaar is.

  10. Kook ondertussen de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.

  11. Giet de pasta af. Laat even uitlekken.

  12. Draai een mooie hoeveelheid pasta op en schik in het midden van het bord.

  13. Haal de zalm uit de folie en leg boven de pasta.

  14. Werk af met wat bieslooksprietjes.