Witlof met gember, curry en eend

Witlof met gember, curry en eend

Allergenen

Lactose , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water. Giet af, laat drogen op het vuur en voeg de melk en 2 el boter toe. Stamp tot puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  2. Schil de gember en rasp fijn.

  3. Verhit wat boter in een antikleefpan. Bak het witlof goudbruin aan alle zijden. Kruid met zwarte peper, zout en currypoeder. Voeg de gember toe en blus met 100 ml water. Laat 3 min sudderen onder deksel op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat het vocht verdampen. Blus met balsamicoazijn en haal van het vuur.

  4. Snij 100 g boter in blokjes en zet koud.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Snij de eendenborsten op de velkant kruislings in. Verwarm een pan op een matig vuur. Bak de eendenborsten op de velkant 2 min tot het vet begint te lossen. Draai om en laat ook de andere zijde goudbruin bakken. Kruid met zwarte peper en zout. Zet 10 min in de voorverwarmde oven.

  7. Giet het vet uit de braadpan van de eend en blus met 250 ml water. Breng aan de kook en roer de aanbaksels van de bodem los met een klopper. Klop, van het vuur, de boter in blokjes erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Snij de eendenborsten in plakjes en serveer met de aardappelpuree en witlof. Werk af met wat saus.