Eend met ananas en rode curry

4Wild/Gevogelte30minPrint
Ingrediënten
  • 2 eendenborsten
  • ½ ananas
  • 2 blikjes kokosmelk van 165 ml
  • 3 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 1 eetlepel bleke basterdsuiker
  • sap en zeste van 1 limoen
  • 1 bosje basilicum
  • 3 koffielepels vissaus
Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snij het vel van de eendenborsten kruiselings in.
3. Snij de ananas in plakken en verwijder de schil en de harde kern. Snij het vruchtvlees in stukken.
4. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes.
5. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de eendenborsten eerst op de velkant en vervolgens aan de andere zijde goudbruin. Leg ze in een ovenschaal en laat verder garen in de oven.
6. Strooi de suiker in het bakvet en laat karamelliseren. Roer de curry erdoor en laat even bakken. Blus met de kokosmelk. Voeg de limoenzeste toe en laat op een zacht vuur pruttelen. Roer tot alles zich mooi mengt. Breng op smaak met vissaus en een weinig limoensap.
7. Doe de stukken ananas erbij en laat doorwarmen. Breng indien nodig verder op smaak met de zoute vissaus of voeg suiker toe om het iets zoeter te maken.
8. Snij het vlees in plakjes en verdeel over voorverwarmde borden. Overgiet met de ananascurry en werk af met blaadjes basilicum.
9. Serveer met witte rijst.

< naar recepten