Kip met Thaise rode curry

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 4 kippenbouten
  • 1 wortel
  • 1 wit van prei
  • 1 selderstaaf
  • g uien
  • g kruidentuiltje
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • ½ l kokosmelk
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 chilipeper
  • 1 eetlepel gember
  • 150 g fijne boontjes
  • sap en zeste van 2 limoenen
  • 1 sjalot
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 eetlepel verse munt
  • 200 g basmatirijst
  • g wokolie
Recept

1. Bouillon: doe alle ingrediënten in een kookpot. Zet onder water en breng aan de kook. Laat verder garen op een zacht vuurtje tot de kippenbouten gaar zijn. Laat vervolgens afkoelen. Pluk het vlees van de bouten in niet te kleine stukken. Hou apart. Zeef de bouillon.
2. Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de munt fijn. Schil de gember en rasp fijn. Reinig de paprika en snij fijn. Snij de chilipeper in kleine stukjes.
3. Kook de fijne boontjes gaar in gezouten kokend water. Giet ze af en laat ze schrikken in ijswater. Trek de boontjes in 2 en hou apart.
4. Stoof de sjalot, rode paprika en gember aan in wat wokolie. Voeg de rode currypasta, chilipeper, kokosmelk, kippenbouillon, limoensap en -zeste toe. Laat de saus inkoken. Kruid met peper en zout.
5. Voeg de stukjes kip en fijne boontjes toe. Laat goed warm worden.
6. Werk af met korianderblaadjes en fijngesnipperde munt.
7. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8. Serveer de rijst in een diep bord. Giet de Thaise curry errond.

< naar recepten