Vis , Gluten en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Botersaus: snipper de sjalotjes grof en stoof ze aan in boter.
-
Voeg visbouillon en bier toe. Laat tot 1⁄3 inkoken. Giet door een zeef en gooi de sjalotten weg.
-
Voeg de room toe en laat nogmaals inkoken. Breng op smaak met peper en zout en dik eventueel in met sausbinder.
-
Broodkorst: snij de halfzongedroogde tomaatjes in stukjes en pers het teentje look. Snij de bieslook en bladpeterselie fijn.
-
Meng de tomaatjes en look samen met de rest van de broodkorstingrediënten tot een homogene massa. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Vanillestoemp: schil en spoel de aardappelen en snij in stukken.
-
Kook de aardappelen gaar, giet af en pureer.
-
Snij de vanillestok overlangs open en schraap het merg eruit met de botte kant van een mes. Voeg het merg en de stok toe aan de melk en verwarm.
-
Laat de boter in de melk smelten. Verwijder de vanillestok en schep de melk door de puree. Kruid met peper en zout en hou warm.
-
Snij de kontjes uit het witlof. Snij het witlof in fijne lange reepjes en stoof aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Beboter een ovenschaal en schik de visfilets er op de velkant in.
-
Bestrijk met het broodkorstmengsel. Plaats 10 min in de oven, tot de korst goudbruin kleurt.
-
Verdeel de vanillestoemp over voorverwarmde borden. Schik de visfilets erop en schep de witloofreepjes ernaast.
-
Lepel de saus erover en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven