Zeebaars met vanillestoemp, botersaus en witlof

6Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 12 zeebaarsfilets
  • 12 el panko
  • 100 g zachte Spar boter
  • 3 el bieslook
  • 2 el bladpeterselie
  • zeste van 1 citroen
  • kneepje citroensap
  • 1 el graantjesmosterd
  • 1 groot Spar ei
  • 1 el Boni Selection olijfolie
  • 8 Boni Selection halfzongedroogde tomaatjes op olie
  • 2 teentjes look
  • 1 kg zachtkokende aardappelen
  • 1 vanillestok
  • 150 g Spar boter
  • 150 ml Boni Selection melk
  • 2 dl visbouillon
  • 4 sjalotjes
  • 4 dl Boni Selection room
  • 2 dl wit bier
  • maïzena express wit
  • 6 stronkjes witlof
  • Spar boter (witlof)
  • nootmuskaat
Recept

1. Botersaus: snipper de sjalotjes grof en stoof ze aan in boter.
2. Voeg visbouillon en bier toe. Laat tot 1⁄3 inkoken. Giet door een zeef en gooi de sjalotten weg.
3. Voeg de room toe en laat nogmaals inkoken. Breng op smaak met peper en zout en dik eventueel in met sausbinder.
4. Broodkorst: snij de halfzongedroogde tomaatjes in stukjes en pers het teentje look. Snij de bieslook en bladpeterselie fijn.
5. Meng de tomaatjes en look samen met de rest van de broodkorstingrediënten tot een homogene massa. Kruid met peper en zout.
6. Verwarm de oven voor op 200°C.
7. Vanillestoemp: schil en spoel de aardappelen en snij in stukken.
8. Kook de aardappelen gaar, giet af en pureer.
9. Snij de vanillestok overlangs open en schraap het merg eruit met de botte kant van een mes. Voeg het merg en de stok toe aan de melk en verwarm.
10. Laat de boter in de melk smelten. Verwijder de vanillestok en schep de melk door de puree. Kruid met peper en zout en hou warm.
11. Snij de kontjes uit het witlof. Snij het witlof in fijne lange reepjes en stoof aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
12. Beboter een ovenschaal en schik de visfilets er op de velkant in.
13. Bestrijk met het broodkorstmengsel. Plaats 10 min in de oven, tot de korst goudbruin kleurt.
14. Verdeel de vanillestoemp over voorverwarmde borden. Schik de visfilets erop en schep de witloofreepjes ernaast.
15. Lepel de saus erover en serveer.

< naar recepten