Zibdiyit gambari

6Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg Boni Selection rauwe kleine scampi’s
  • 1 grote gele ui
  • 2 groene chilipepers (piccantina)
  • 3 el tomatenpasta
  • 6 grote tomaten
  • 6 teentjes look
  • 2 el dille
  • 2 el bladpeterselie
  • 1 kl korianderpoeder
  • ½ kl komijnpoeder
  • mespunt gemalen kardamon
  • mespunt nootmuskaat
  • 25 cl water
  • 50 g Spar pijnboompitten
  • 2 el witte sesamzaadjes
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Pel en ontdarm de scampi’s.
3. Pel de ui en teentjes look. Snij de ui, look en chilipepers fijn. Snij de dille fijn. Wrijf de looksnippers met de dille door je handen.
4. Stamp de chilipeper met zaadjes in de vijzel samen met een mespunt zout.
5. Pel de tomaten en snij in stukken.
6. Rooster de pijnboompitten en sesamzaadjes apart in een droge pan.
7. Verwarm een droge wok en bak de scampi’s net roze. Haal de scampi’s uit de wok en zet opzij.
8. Voeg wat olijfolie toe en roerbak in dezelfde wok de ui glazig, voeg de tomatenpasta toe en roer goed door.
9. Voeg tomatenstukjes, water, look- en dillemengsel, geplette chillipeper en specerijen toe. Laat op een zacht vuur 10 min stoven en roer af en toe. Schep de scampi’s erdoor en verdeel over aardewerken schaaltjes. Bestrooi met pijnboompitten, sesamzaadjes en peterselie.
10. Dek af met aluminiumfolie en plaats 7 min in de oven.
11. Verwijder de aluminiumfolie en plaats nog even onder de grill.
12. Serveer met brood.

< naar recepten