Zomers aubergineslaatje met kip PT30M 4 porties Provençaalse kruiden 1 rode ui 2 kippenfilets basilicum dille witte balsamicoazijn of citroensap 16 kerstomaten blaadje bladpeterselie 2 aubergines Boni olijfolie bieslook Spar rucola

Zomers aubergineslaatje met kip

df6e2b6f28d7d3e7c7ffb14d90495b3ae332ae9676331e90b4b0908ad43dfe94.jpg
spar leglise

Hugues

spar leglise

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de aubergines in dunne plakken en bestrooi met wat zout zodat het vocht eruit trekt.

  2. Spoel de rucola en zwier goed droog. Verdeel de rucola over de verschillende borden.

  3. Snij de trostomaatjes in 2 en verdeel over de rucola. Pluk de verschillende kruiden en snij fijn.

  4. Pel de rode ui en snij in ringen. Bak ze kort aan in een grillpan met wat olie. Haal uit de pan en laat uitlekken. Schik in de borden.

  5. Spoel de aubergines af en dep goed droog met keukenpapier. Kruid de aubergineplakjes met Provençaalse kruiden. Gril de aubergines aan beide zijden in een grillpan met olijfolie. Schik ze op de rucolatomatensalade.

  6. Snij de kipfilet in lange repen en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Verwarm de grillpan met wat olijfolie en gril de kipfilets aan beide zijden.

  7. Verdeel de gegrilde kip op de auberginesalade. Werk af met fijngesnipperde verse kruiden.