Zomerse kipfilet met mozzarella, pancetta, krielaardappelen en gemengde sla

Zomerse kipfilet met mozzarella, pancetta, krielaardappelen en gemengde sla

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de ui en het teentje look. Snipper beide fijn. Stoof de uien looksnippers aan in een scheutje olijfolie.

  3. Voeg een el tomatenpuree toe en laat eventjes zacht meestoven.

  4. Voeg de tomatenblokjes en enkele takjes fijngesnipperde oregano toe. Kruid met peper en zeezout. Laat 15 min pruttelen.

  5. Snij ondertussen de dubbele kipfilet in 2 en nog eens overlangs in Je krijgt zo 4 fijne, platte plakken. Kruid het vlees met peper en zout.

  6. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de stukken kip aan beide kanten aan.

  7. Giet de tomatensaus in een ovenvaste schotel.

  8. Schik de aangebakken kipfilets naast elkaar op de saus.

  9. Scheur enkele blaadjes basilicum en strooi erover.

  10. Snij de mozzarella in schijfjes en leg over de kipfilets. Kruid met peper.

  11. Schik de plakjes pancetta over de mozzarella.

  12. Besprenkel met wat olijfolie en zet in de voorverwarmde oven gedurende 25 min.

  13. Snij de krielpatatjes in 2 en doe in een vuurvaste schotel. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en de bijgevoegde kruiden. Zet eveneens 25 min in de voorverwarmde oven.

  14. Serveer de schotel met de gebakken krielpatatjes en wat gemengde jonge sla.