Zuurdesemtoast met geitenkaas en kakichutney

Zuurdesemtoast met geitenkaas en kakichutney

Allergenen

Gluten , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Chutney:

    pel de sjalotten en snipper in halve ringen. Schil de kaki en snij in blokjes. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.

  2. Verhit wat olijfolie en bak de sjalot glazig. Roer de kaki, chilipeper en gember erdoor. Bestrooi met de suiker en kaneel en laat even warmen tot de suikerkristallen gesmolten zijn. Blus met de sherryazijn en dessertwijn en laat 20 min sudderen onder deksel. Plet met een pureestamper tot een grove chutney.

  3. Hak de walnoten grof.

  4. Snij de peer in 4 in de lengte en verwijder het klokhuis. Snij elk partje in dunne plakjes.

  5. Snij het zuurdesembrood in dikke sneden van 2 cm.

  6. Verhit wat olijfolie in een antikleefpan en bak de sneden brood goudbruin aan beide zijden. Kruid met zout en zwarte peper.

  7. Leg de sneden geitenkaas op aluminiumfolie en zet 2 min onder de warme ovengrill.

  8. Beleg elke toast met een snede geitenkaas. Werk af met chutney en walnoten en serveer met peer en slamix.