Zuurkoolschotel met peer

Zuurkoolschotel met peer

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Schil de aardappelen en snij in dunne plakken. Kook ze in gezouten water gedurende 10 minuten. Giet ze af, laat ze uitlekken en iets afkoelen.

  3. Pel de uien en snipper fijn. Smelt een klontje boter in een pan en bak de ui gedurende 4 minuten.

  4. Snij de worst in stukjes en voeg toe aan de uien. Kruid met kerriepoeder, peper en zout.

  5. Verdeel de uisnippers en stukjes worst over de bodem van de ovenschotel. Bedek met plakjes vleesgebraad.

  6. Laat de zuurkool uitlekken.

  7. Schik de zuurkool over het vlees.

  8. Schil de peren en snij in fijne plakjes. Leg deze over de zuurkool.

  9. Schik de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de peerplakjes. Bestrooi met de geraspte kaas.

  10. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende ± 30 minuten gaar en goudbruin.