Broodstreng met noten, dadels en vijgen

138a159936e1208cab6d913f6ebec8ba6ab959f020049bffebe9359bfa6ad2b5.jpg

Allergenen

Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kneed de bloem, gist, olijfolie, een snuifje zout en 3 dl lauw water tot een soepel deeg in de keukenrobot.

  2. Hak de noten. Snij de dadels en de vijgen in kleine stukjes. Kneed ze door het deeg. Vorm het deeg tot een bol en laat afgedekt 1 uur op kamertemperatuur rijzen.

  3. Duw de lucht uit het deeg en trek in 2 stukken. Vorm er 2 rollen van en draai elke rol een paar slagen tot een gelijkmatige streng. Leg de strengen op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een propere handdoek en laat nog 1 uur rijzen.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de broodstrengen goudbruin en gaar in 20 minuten.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit