Confituur van aardbei en rabarber

Confituur van aardbei en rabarber

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rabarberstelen en dep droog. Snij de rabarber in kleine stukjes; bij jonge rabarber hoef je de stelen niet te schillen.

  2. Doe de rabarberstukjes in een ruime kookpot samen met het bloedsinaasappelsap en breng aan de kook. Laat in 5 minuten tot moes koken.

  3. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien. Plet de aardbeien met een pureestamper. Haal de pot van het vuur en roer de geplette aardbeien en de suiker erdoor.

  4. Breng opnieuw aan de kook en laat 3 minuten doorkoken onder voortdurend roeren.

  5. Schuim indien nodig af.

  6. Spoel de bokaaltjes met heet water en plaats omgekeerd op een vochtige propere vaatdoek.

  7. Vul de bokalen tot de rand met behulp van een pollepel of maatbeker. Sluit onmiddellijk af met het schroefdeksel en draai de potjes om. Laat zo 5 minuten staan om ze luchtledig te maken.