Cordon bleu van varkenslapjes met Meesterlycke ham en Brugge kaas

Cordon bleu van varkenslapjes met Meesterlycke ham en Brugge kaas

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil en spoel de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook gaar in gezouten water.

  2. Snij elk varkenslapje overlangs open tot een opengeflapt stukje vlees. Snij de plakken kaas en ham in Leg op elke flap vlees een plakje ham en kaas. Vouw terug dicht. Steek vast met een cocktailprikker. Kruid met peper en zout.

  3. Paneer elke varkenslap in bloem, losgeklopt ei en paneermeel.

  4. Verhit de boter met de arachideolie. Bak elke cordon bleu goudkleurig in het lichtjes gekleurde hete boteroliemengsel.

  5. Laat daarna verder garen in een hete oven op 180°C gedurende 8 à 10 min. Haal de cordon bleu uit de oven en verwijder de cocktailprikkers.

  6. Giet de aardappelen af en zet nog even op het vuur. Snij de tuinkers af.

  7. Serveer de cordon bleu met de gekookte aardappelen en verse tuinkers.