Selder , Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Warm de oven voor op 220°C. 
- 
                    
                    Pel de garnalen en bewaar ze in de koelkast. Verdeel de koppen en pantsers van de garnalen over een bakplaat met bakpapier. 
- 
                    
                    Bak 15 min in de voorverwarmde oven. Roer er de tomatenpuree door en laat nog 5 min verder bakken. 
- 
                    
                    Pel de ui en snij grof. Was de selder, venkelstelen en wortel en snij grof. Plet de tenen look met de platte kant van een chefmes of met de handpalm. 
- 
                    
                    Verhit 25 g boter in een kookpot. Bak de ui en selder glazig. 
- 
                    
                    Roer de wortel, venkelstelen en look erdoor. Voeg de garnaalkoppen en pantsers toe. Blus met de witte wijn en laat verdampen. 
- 
                    
                    Bevochtig met de visfumet en breng aan de kook. Laat 15 min rustig koken, mix en zeef door een fijne zeef. Laat afkoelen. 
- 
                    
                    Laat de gelatine weken in koud water. 
- 
                    
                    Smelt 50 g boter in een kookpot. Klop 70 g bloem door de boter met een klopper. Voeg al roerend straalsgewijs 500 ml garnalenfond toe. Laat 1 min koken. 
- 
                    
                    Haal van het vuur en roer er 2 eidooiers 1 na 1, de uitgeknepen gelatine en de gepelde garnalen onder. Bewaar de eiwitten voor later. Kruid met cayennepeper en zout. 
- 
                    
                    Stort de vulling 2 cm hoog in een beboterde ovenschotel. 
- 
                    
                    Dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast tot het geheel opgesteven is. 
- 
                    
                    Vul 3 diepe borden: 1 met paneermeel, 1 met de overige bloem en 1 met 4 losgeklopte eieren en de 2 overige eiwitten. 
- 
                    
                    Haal de vulling uit de koelkast en snij in gelijke delen van ongeveer 5 op 3 cm. 
- 
                    
                    Haal elk deel eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal de laatste 2 stappen (ei en paneermeel). 
- 
                    
                    Frituur de garnaalkroketten in een voorverwarmde friteuse op 180°C tot ze goudbruin zijn. 
- 
                    
                    Serveer met wat peterselie, een stukje citroen en nog wat gepelde garnaaltjes. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                