Gesmoorde eend met oesterzwammen in bouillon met glasnoedels

6f2d2fc4fb9e5a529dd57ad2331a309ae5d76b6b51ae4485400ec7a28344e66c.jpg

Allergenen

Gluten en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de eendenborstfilets in repen.

  2. Snij de steeltjes van de oesterzwammen en snij de grote champignons in reepjes.

  3. Pel de teentjes look en plet ze. Schil de gember en snipper fijn. Reinig de lente-uitjes en snij eveneens fijn. Snij het citroengras in kleine stukjes.

  4. Breng 2 liter gezouten water aan de kook. Voeg de glasnoedels toe en laat ze zacht worden. Giet ze af en laat afkoelen in koud water.

  5. Breng de gevogeltebouillon aan de kook. Voeg de lente-uitjes, look, gember, citroengras, vissaus en steranijs toe en zet het vuur lager. Voeg de eendenborstfilets toe aan het vocht en laat even opkoken. Doe de oesterzwammen er ook bij en laat nog enkele minuten garen.

  6. Wok de sojascheuten op hoge temperatuur in een scheutje arachideolie. Haal uit de wok en laat even uitlekken op keukenpapier.

  7. Verdeel de glasnoedels over de verschillende kommen. Giet de bouillon met vlees, champignons en kruiden erover.

  8. Werk af met de gewokte sojascheuten en een toefje waterkers.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit