Kabeljauwhaasje in lardo met paprikahummus

Kabeljauwhaasje in lardo met paprikahummus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hummus: pureer de uitgelekte kikkererwten samen met de gegrilde paprika, paprikapoeder, look en olijfolie. Breng op smaak met zout en pili pili en eventueel citroensap.

  2. Blancheer de zeekraal kort in licht gezouten water, laat afkoelen.

  3. Salade: hak de peterselie grof tot je 2 eetlepels hebt. Schep de peterselie, citroensap en zeste, kappertjes en garnalen door de zeekraal.

  4. Kruid de vis met peper en zout. Leg 2 à 3 plakjes lardo naast elkaar iets overlappend op je snijplank. Leg er een stuk vis op en vouw de lardo eromheen. Herhaal met de rest van de vis.

  5. Verwarm de hummus in een pannetje op een laag vuur.

  6. Bak intussen de vis in hete olie in 2 pannen.

  7. Leg in elke pan 4 stukjes vis en bak ze op een matig tot laag vuur 3 minuten aan elke kant. Voeg vlak voor de vis gaar is nog een klontje boter toe.

  8. Verdeel de hummus in een dikke streep over 8 voorverwarmde borden. Schik de vis erop en verdeel de salade erover. Bedruppel met olijfolie en kruid met versgemalen peper.

  9. Tip: serveer als hoofdgerecht met pommes duchesses.