Kalkoengebraad met peertjes en gevulde aardappel

c7cb82b699356268f82e4f7df4ac14b52201937653fc2e5d0b8a53677ea51dae.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de aardappelen maar schil ze niet. Kook de aardappelen gaar in gezouten kokend water.

  2. Laat een klontje boter kleuren in een stoofpot en bak het kalkoengebraad aan alle kanten aan. Kruid met peper en zout.

  3. Open de blikken peren en giet het sap bij het vlees. Hou de peren apart.

  4. Laat het gebraad op een zacht vuur garen gedurende 45 min tot 1 u.

  5. Giet de gekookte aardappelen af en pel 2 aardappelen. Snij de andere in de lengte middendoor en hol voor de helft uit met een koffielepel.

  6. Maak van de 2 gepelde aardappelen en het uitgeholde deel van de aardappelen puree door er boter, melk en 1 ei aan toe te voegen en te kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Pel de ui, hak fijn en stoof aan in boter. Voeg de spekblokjes toe en gaar samen. Meng dit onder de puree.

  9. Doe de aardappelvulling in een spuitzak. Zet de uitgeholde aardappelen in een vuurvaste schotel en spuit de vulling erop. Bestrooi met geraspte kaas.

  10. Zet de schotel in de oven en laat de aardappelen 15 à 20 min bakken.

  11. Haal het vlees uit de stoofpot en snij in plakjes.

  12. Hak de platte peterselie fijn. Giet de room en gehakte peterselie bij de saus en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

  13. Schik het vlees weer in de saus.

  14. Vul de koude peertjes met de veenbessencompote en leg 2 peerhelften op elk bord.

  15. Haal de aardappelen uit de oven en schik 2 aardappelen op elk bord.

  16. Leg enkele sneetjes kalkoengebraad op het bord en werk af met de saus.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit