Kipfilet met champignonroomsaus en pommes allumettes

Kipfilet met champignonroomsaus en pommes allumettes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de champignons en snij in kwartjes. Stoof ze gaar in een klontje hete boter en een scheutje citroensap. Giet het bakvocht af en vang op in een steelpannetje.

  2. Laat het bakvocht tot de helft inkoken.

  3. Breng de gevogeltefond aan de kook, bind met roux en giet door een zeef.

  4. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.

  5. Zet van het vuur en voeg de champignons en het ingekookte champignonvocht toe. Kruid met peper en zout.

  6. Reinig het witlof en snij middendoor. Stoof het witlof gaar in boter met een scheutje water en wat citroensap.

  7. Bak de kipfilets gaar in boter en kruid met peper en zout.

  8. Bak de pommes allumettes krokant in heet frituurvet.

  9. Snij de kipfilet in plakjes en schik op het bord. Schik het witlof naast het vlees. Werk af met de champignonsaus.

  10. Snipper de peterselie fijn en strooi over het gerecht.

  11. Serveer de fijne frietjes in een apart kommetje.