Le canelé bordelais

a18eb160f0f081b27ea539bb6f99ebb1ffd03e641cd18ef2af901d149cc7fb65.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Giet de melk in een kookpot en voeg de boter toe.

  2. Snij de vanillestok in de lengte middendoor en schraap het merg er met de botte kant van een mes uit. Voeg samen met de peul bij de melk.

  3. Breng aan de kook. Laat afkoelen en giet door een zeef.

  4. Zeef de bloem boven een kom. Maak een kuil in het midden en breek er 1 ei in. Scheid het overige ei en voeg enkel de eidooier bij de bloem. Giet de rum erbij. Roer stevig door met een vork.

  5. Giet de melk erbij en roer tot een homogeen deeg.

  6. Giet in een afgesloten bokaal en laat 24 u rusten in de koelkast.

  7. Verwarm de oven voor op 210°C.

  8. Wrijf de vormen in met boter.

  9. Schud de bokaal met deeg krachtig tot een homogeen mengsel.

  10. Vul de vormen tot ½ cm onder de rand.

  11. Bak in 40 à 45 min goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

  12. Schud de warme canelés uit de vormen op een rooster en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit