Normandisch parelhoenkroontje met appeltjes, peterseliepuree, gebakken spruitjes en witlof

b85dd532f24eba116944f73b3ae33c5624b4de594f13eceb3e4c20c0035c441c.jpg

Allergenen

Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar.

  2. Giet af en plet tot een puree. Meng de melk, 1 el boter en de peterselie onder de puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Stoof het witlof gaar in een pan met boter en een beetje water. Laat het water volledig verdampen en bak het witlof goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. Snij de spruitjes in fijne slierten. Bak kort aan in een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de veenbessen toe.

  6. Bak de parelhoenkroontjes gaar in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min.

  7. Pel de sjalot, snipper fijn en stoof aan in boter. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de fond toe en laat de saus indikken met 1 el bruine rouxkorrels. Kruid met peper en zout.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit