Paprika-tomatensoep met ansjovisstengels

6e22ad13aee6aee119de12621985263858a0ee25b23e63fab77a49f1cb2700c9.jpg

Allergenen

Eieren en Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, bestrijk ze met ansjovispasta en borstel ze in met eigeel.

  3. Snij het deeg in repen, draai ze tot spiralen en leg ze op bakpapier. Bak goudbruin in de voorverwarmde oven.

  4. Schil de paprika’s met behulp van een dunschiller. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukken.

  5. Schil de aardappel en snij in stukken.

  6. Verwarm een scheut olie in een ruime pan en stoof de uisnippers hierin glazig. Voeg look, paprika en aardappelstukjes toe en bak even mee. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.

  7. Voeg tomatenstukjes toe en laat mee koken.

  8. Bewerk met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

  9. Giet de soep in de borden, werk af met enkele blaadjes basilicum en serveer de soepstengels erbij.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit