Pizza met gegrilde shakshuka

Pizza met gegrilde shakshuka

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de courgette in plakjes, de paprika’s in reepjes en de ui in ringen. Doe alle groenten in een ovenschotel en besprenkel met olie en kruiden. Zet in de oven en laat in 25 min garen.

  3. Pel de look en snipper fijn. Stoof zonder te kleuren in olijfolie.

  4. Voeg tomatenpuree, harissa, komijn en gerookt paprikapoeder toe en laat even meebakken.

  5. Voeg de piperade toe en kruid met zout en peper. Breng aan de kook en laat inkoken tot een dikke saus.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Verhoog de oven naar 250°C.

  8. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat.

  9. Bestrijk met de piperadesaus en blijf 1 cm van de rand.

  10. Beleg met de gegrilde groenten en bestrooi met mozzarella.

  11. Zet 10 min in de oven.

  12. Breek de eieren erover en verkruimel de feta erover.

  13. Bestrooi naar smaak met pilipili. Bak goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

  14. Bestrooi royaal met peterselie en serveer.