Quiche met ricotta, zuiderse groenten, gekookte ham en verse kruiden

b9a58a72fd41ed5f70da9b5a491a6cf4f57bc4ba90e16846e4a843cd0523f2da.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui. Verwijder de zaadlijsten en zaden van de paprika. Spoel de aubergine en courgette.

  2. Snij de aubergine, courgette, ui en paprika in repen en bak aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Wrijf de bakvorm in met een beetje boter.

  4. Leg het bladerdeeg in de taartvorm en prik gaatjes in het deeg. Snij het overtollige deeg aan de rand weg.

  5. Verdeel de gebakken groenten, halfzongedroogde tomaten, verse kruiden en hamreepjes over het deeg.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C.

  7. Meng de ricotta met het ei, kruid met peper en zout en verdeel over de groenten en ham.

  8. Verdeel de gemalen kaas over de ricotta en besprenkel met olijfolie.

  9. Bak in de voorverwarmde oven op 200°C ± 40 min.

  10. Haal uit de oven en werk af met zongedroogde tomaatjes en basilicum.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit