Rabarberconfituur met gember

Rabarberconfituur met gember

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de rabarberstelen en schil ze. Snij de rabarber in kleine gelijke stukken. Schil de gember en snij in kleine stukjes.

  2. Schil de sinaasappel en snij de schil in fijne reepjes (zeste).

  3. Pers het sap van de sinaasappel.

  4. Doe de rabarberstukken, gember en sinaasappelrasp in een kookpot en giet het sinaasappelsap erbij.

  5. Breng aan de kook en laat het geheel koken tot alles goed mals is. Haal de kookpot van het vuur en roer de confituursuiker eronder. Los goed op en breng vervolgens opnieuw aan de kook.

  6. Laat nog 3 minuten koken en test dan op een koud bordje of de confituur dik genoeg is.

  7. Giet de confituur met behulp van een pollepel en een trechter in propere bokalen en dek af. Draai de potten om en laat afkoelen.

  8. Schrijf op de etiketten de naam van de confituur + de datum waarop hij gemaakt is en kleef ze op de potten.