Rijstsalade met sugar snaps, radijsjes en gemarineerd varkensvlees

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: meng het sap van 1 limoen met 1 el ketchup, 1 el honing, 3 el sesamolie en 1 kl sojasaus. Kruid met peper.

  2. Laat het varkensvlees 1 u marineren in de marinade in de koelkast.

  3. Dressing: meng het sap van 1 limoen met 3 el sesamolie en 1 el sesamzaadjes. Kruid met peper en zout.

  4. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.

  5. Overgiet de sugar snaps met kokend water en laat 5 min staan.

  6. Haal de sugar snaps uit het water en laat ze onmiddellijk afkoelen in ijswater.

  7. Snij de sugar snaps in de lengte in 2.

  8. Spoel de radijsjes en snij in 4.

  9. Haal het varkensvlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Snij het vlees in reepjes.

  10. Bak de varkensvleesreepjes gaar in olijfolie.

  11. Doe de rijst in een kom.

  12. Verdeel de sugar snaps, radijsjes en reepjes varkensvlees over de rijst.

  13. Werk de rijstsalade af met de dressing, wat sesamzaadjes en verse kruiden.