Roergebakken varkensreepjes met verse ananas

Roergebakken varkensreepjes met verse ananas

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en snipper fijn. Snij de pijpajuintjes in schuine stukjes.

  2. Snij de koriander- en muntblaadjes fijn.

  3. Snij het vlees in fijne plakjes. Kruid met peper en zout.

  4. Schil de ananas en snij het vruchtvlees in plakjes.

  5. Verwarm de wok op een hoog vuur en voeg 1 eetlepel olie toe. Roerbak de lente-uitjes samen met de looksnippers gedurende 1 minuut. Schep uit de pan; zorg ervoor dat alle looksnippers eruit zijn, zo niet gaan ze verbranden.

  6. Voeg wat olie toe en roerbak een portie vlees goudbruin en gaar. Schep uit de pan en ga verder tot al het vlees goudbruin gebakken is.

  7. Giet 2 eetlepels water in de pan en roer het aanbaksel los. Voeg het vlees, de lente-uitjes, look en ananas toe en laat doorwarmen. Breng op smaak met pilipili. Roer de vissaus erdoor.

  8. Bestrooi met fijngesneden koriander- en muntblaadjes. Serveer met witte rijst.