Roergebakken groenten

4Overige30minPrint
Ingrediënten
  • 1 verpakking wokgroentjes
  • 100 g shiitake
  • 100 g oesterzwammen
  • 100 g champignons
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 eetlepel gember
  • 1 teentje look
  • 1 à 2 eetlepels vissaus
  • 3 à 4 eetlepels ketjap manis
  • 50 g ongezouten pinda’s
  • 1 ijsbergsla
  • 1 bosje koriander
  • g arachideolie
Recept

1. Snij de shiitake en champignons in plakjes, de oesterzwammen in reepjes. Schil de gember en rasp fijn. Pel het teentje look en snipper fijn.
2. Pluk de korianderblaadjes en snij de steeltjes in stukjes.
3. Snij het rode chilipepertje in de lengte open. Verwijder de zaadjes en snij in fijne stukjes.
4. Zet de wok op een hoog vuur. Verhit 1 eetlepel olie en roerbak de helft van de paddenstoelen tot ze net gaar zijn. Schep ze uit de pan.
5. Bak de rest van de paddenstoelen in nog 1 eetlepel olie en schep uit de pan.
6. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de wokgroenten. Voeg koriandersteeltjes, looksnippers, gember en pepertje toe. Roerbak tot de aroma’s vrijkomen.
7. Besprenkel met vissaus en ketjap manis. Roerbak nog 1 à 2 minuten en schep de paddenstoelen erdoor.
8. Hak de pinda’s. Meng door de gewokte groenten. Werk af met korianderblaadjes.

< naar recepten