Salade van gegrilde slaharten met tomaat, aardbei en cottagecheese
                    
                    
                noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Verhit 100 g aardbeien met de suiker au bain-marie, afgedekt met plasticfolie. Laat 1 u verwarmen. Giet door een fijne zeef en laat afkoelen. Roer de balsamicoazijn en 50 ml olijfolie erdoor en kruid met zout.
 - 
                    
                    
Snij het ciabattabrood in blokjes van 1 x 1 cm.
 - 
                    
                    
Pel en pers de look. Bak het brood al roerend goudbruin in een antikleefpan in olijfolie met de look. Kruid met zout.
 - 
                    
                    
Snij de kerstomaten en overige aardbeien in 2. Meng met de zongedroogde tomaten en kruid met zwarte peper en zout.
 - 
                    
                    
Snipper de spinazie fijn en hak de pistachenoten grof.
 - 
                    
                    
Pel de avocado, ontpit en snij in blokjes.
 - 
                    
                    
Snij de slaharten in 2. Smeer in met olijfolie en gril op de snijzijde.
 - 
                    
                    
Schik de aardbeisalade op een bord. Leg de gegrilde slaharten en avocado erbij. Verkruimel de cottagecheese erover. Werk af met de pistachenootjes, lookcroutons, spinazie en blaadjes basilicum.
 - 
                    
                    
Serveer met de aardbeidressing.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders