Slaatje met risottokroketjes en chilisaus

2236510c5b6eda87625f6a07dea26ebf4723c1e7fc966f6f916feaed691e0a63.jpg

Allergenen

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de champignons in kleine stukjes. Stoof ze aan in wat olie. Kruid met peper en zout. Laat ze afkoelen.

  2. Gaar de risottorijst zoals aangeven op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.

  3. Meng de champignons, 4 eetlepels gefrituurde uitjes en de koude risottorijst onder elkaar. Het mag wat plakken. Maak bolletjes ter grootte van een trostomaatje.

  4. Klop de eiwitten goed los. Wentel de risottobolletjes in een weinig bloem, daarna in het eiwit en rol als laatste door de panko.

  5. Druk mooi aan en vorm een mooi rond kroketje.

  6. Schik de gourmetsalade op een bord. Vul een schaaltje met de chilisaus en plaats in het midden van het bord.

  7. Frituur de risottokroketjes in een frietketel op 185°C gedurende ± 5 minuten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.

  8. Schik ze op de salade en serveer onmiddellijk.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit