Slaatje met risottokroketjes en chilisaus

Slaatje met risottokroketjes en chilisaus

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de champignons in kleine stukjes. Stoof ze aan in wat olie. Kruid met peper en zout. Laat ze afkoelen.

  2. Gaar de risottorijst zoals aangeven op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.

  3. Meng de champignons, 4 eetlepels gefrituurde uitjes en de koude risottorijst onder elkaar. Het mag wat plakken. Maak bolletjes ter grootte van een trostomaatje.

  4. Klop de eiwitten goed los. Wentel de risottobolletjes in een weinig bloem, daarna in het eiwit en rol als laatste door de panko.

  5. Druk mooi aan en vorm een mooi rond kroketje.

  6. Schik de gourmetsalade op een bord. Vul een schaaltje met de chilisaus en plaats in het midden van het bord.

  7. Frituur de risottokroketjes in een frietketel op 185°C gedurende ± 5 minuten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.

  8. Schik ze op de salade en serveer onmiddellijk.