Spaghettipompoen met tagliatelle, champignons, kippenblokjes en dragonroomsaus

Spaghettipompoen met tagliatelle, champignons, kippenblokjes en dragonroomsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de spaghettipompoenen overlangs door. Leg op een bakplaat, giet er 2 dl water bij en laat 1 u garen in de oven op 180°C.

  2. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.

  3. Reinig de champignons en snij in plakjes. Pel de sjalotten en snipper fijn. Stoof alles gaar in 50 g boter.

  4. Snij de kippenfilets in kleine stukjes en bak krokant in 100 g boter.

  5. Voeg de champignons en kippenblokjes samen, giet de room erbij en laat eventjes indikken. Kruid met peper en zout. Werk af met fijngesnipperde dragon. Meng de tagliatelle eronder.

  6. Verwijder de pitten als de pompoen gaar is. Krab het vruchtvlees los met een vork, zo bekom je als het ware draadjes. Kruid met peper en zout.

  7. Vul de uitgeholde pompoenbast op met het pompoenvruchtvlees en de mengeling van tagliatelle, kip en champignons. Serveer onmiddellijk.