Vanilleparfait geparfumeerd met Grand Marnier

Vanilleparfait geparfumeerd met Grand Marnier

Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de eieren, eidooiers en suiker in een vuurvaste kom. Snij het vanillestokje in de lengte middendoor en schraap het merg er met de punt van een mes uit boven de eieren.

  2. Hang de kom boven een warmwaterbad, maar zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Klop het eimengsel op met de mixer tot en romige crème. Schep er 5 cl Grand Marnier door.

  3. Klop de slagroom op en spatel door het mengsel. Verdeel over individuele siliconen vormpjes of vul er een grote vorm mee. Plaats minstens 4 uur in de diepvries.

  4. Snij de aardbeien in plakjes. Doe samen met de zeste in een kom en besprenkel met Grand Marnier. Laat rusten in de koelkast.

  5. Haal de parfait 5 minuten voor het serveren uit de diepvries. Stort op bordjes of een schaal.

  6. Werk de kleine vormpjes af met de gemarineerde aardbeien. Snij de grote parfait met een warm nat mes in plakjes en werk eveneens af met de gemarineerde aardbeien.